Karácsony Gergely elveszítheti két jelenlegi helyettesét3Fénykép© magyarnarancs.hu

Karácsony Gergely elveszítheti két jelenlegi helyettesét

, 5 hír, 0 oldalnézet

Karácsony Gergely két helyettese nélkül indulhat újra jövőre a főpolgármesteri posztért, írja a Népszava. Kerpel-Fronius Gábor jelenlegi társadalmi részvételért felelős főpolgármester-helyettes polgármester-jelöltként futna neki az önkormányzati választásoknak, a lap információi szerint az V. kerületben.

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes pedig az MSZP európai parlamenti listavezetőjeként az Európai Unióban folytatná. A politikus – aki egyébként évek óta dolgozik a Régiók Európai Bizottságában – elmondta, örömmel vállalná ezt a feladatot, ha a párt bizalmat szavaz neki.

A másik két főpolgármester-helyettes egyik választáson sem méretné meg magát. A Gy. Németh Erzsébetet váltó Bősz Anett még a választások előtt indítana el egy családokat segítő programot, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes pedig azt mondta, az elkövetkező szűk egy évben arra koncentrál majd, hogy mostani megbízatásának eleget tegyen és „legyen értelme további feladatokról beszélni”.