Karácsony Gergely támogatja, hogy közterületet nevezzenek el Alekszej Navalnijról, de nem most4Fénykép© magyarnarancs.hu

Karácsony Gergely támogatja, hogy közterületet nevezzenek el Alekszej Navalnijról, de nem most

, 5 hír, oldalnézet

Legyen Alekszej Navalnijról közterület elnevezve Budapesten, mélységesen egyetértek az erről szóló civil kezdeményezéssel. Navalnij az elnyomással szembeni örök harc mártírja, egy zsarnok áldozata. Ha valaki méltó arra, hogy Budapesten közterület viselje a nevét, ő bizonyosan az - írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Azonban Karácsony Gergely szerint „Navalnij emlékezete megkívánja, hogy mindig tartsuk magunkat a jog uralmához”, ez Budapest esetében azt jelenti, hogy személyről csak a halála után 5 évvel lehet közterületet elnevezni. Ezért a főpolgármester bele is szőtt egy kis kampányolást a posztba, mondván, sok más mellett, arra is felhatalmazást kér a budapestiektől júniusban, hogy lehessen Navalnij utca, vagy tér a fővárosban.

Mindazonáltal a főpolgármester közlése szerint a Varsó, Pozsony, Prága és Budapest által elindított, immár több mint 30 nagyvárost magában foglaló Szabad Városok Szövetségének javasolta, alapítsanak díjat Alekszej Navalnij nevével, emlékére, és örökségének életben tartására.