Kevesebb autót gyárt idén az esztergomi Suzuki3Fénykép© hirado.hu

Kevesebb autót gyárt idén az esztergomi Suzuki

, 5 hír, oldalnézet

Az elmúlt mintegy 30 év alatt 7 féle modell készült a Suzuki esztergomi üzemében, jelenleg a Vitara és az S-Cross gyártása folyik - az itt készült járműveket a világ 123 országába exportálják. Azonban ahogy arról a Portfolio is beszámolt, a cég január 15. és január 22. között felfüggesztette a Vitara és S-Cross modellek gyártását, miután a vörös-tengeri válság következtében akadozott az ellátás. 22-én azonban újraindult a gyártás, de a cég jelezte: a szállítási útvonalak módosítását követően a hajók a Vörös-tenger helyett a dél-afrikai Jóreménység-foka felé kerülnek,

AZ ÁTIRÁNYÍTÁSNAK HATÁSA LEHET A cég ÁRKÉPZÉSéRE.

A Magyar Suzuki 2022-es pénzügyi évében az összes értékesítési nettó árbevétele 2,14 milliárd euró volt, ebből 271 millió euró belföldi, 1,87 milliárd euró exportértékesítésből származott. A magyarországi értékesítés 2,3 százalékkal, az exportárbevétel 26 százalékkal bővült ebben az évben. Az adózás utáni nyereség 22,7 millió euró volt.

A Datahouse adatai szerint a Suzuki márka 12 167 új autót helyezett forgalomba Magyarországon 2023-ban, ezzel a részesedése a magyarországi újautópiacon 11,3 százalék.