Kiállt Orbán Viktor és a magyar emberek mellett Matteo Salvini2Fénykép© origo.hu

Kiállt Orbán Viktor és a magyar emberek mellett Matteo Salvini

, 7 hír, 2 oldalnézet

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter és kormányfőhelyettes, a bevándorlásellenes, jobboldali Liga elnöke üdvözli a magyar Országgyűlés döntését a koronavírus-törvény megszavazása kapcsán, és sok szerencsét kíván a válságkezelésben Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek.

Matteo Salvini a Twitter-oldalán méltatta az új típusú koronavírus okozta világjárványra adott magyar reakciót: Különleges hatáskört kapott Orbán a vírus legyőzése érdekében? Tisztelettel üdvözlöm a magyar állampolgárok által demokratikusan megválasztott parlament többségi (137 szavazat mellette, 53 ellene) döntését a törvény elfogadása kapcsán. Sok szerencsét kívánok Orbán Viktor barátomnak és minden magyar embernek.

A jelenleg ellenzékben politizáló Salvini - szöges ellentétben a magyar ellenzékkel - a válságkezelés kapcsán egyértelműen és határozottan a nemzeti egységet megtestesítő Giuseppe Conte baloldali kormánykoalíciója mellé állt, és mérséklet stílust öltő kritikáit kizárólag a gazdasági kérdések területére korlátozza, noha figyelembe véve a finoman szólva sem eléggé hatékony, és amúgy is megkésett római kormányzati reakciókat, ezer oka lenne határozottabb kritikára.