Kilyukadt a gerincvezeték, Szombathelyen kétezer lakásban napokig nem lesz fűtés, se melegvíz - értesítették a Katasztrófavédelmet4Fénykép© origo.hu

Kilyukadt a gerincvezeték, Szombathelyen kétezer lakásban napokig nem lesz fűtés, se melegvíz - értesítették a Katasztrófavédelmet

, 5 hír, oldalnézet

Több mint kétezer lakásban és hetven közületi fogyasztónál szünetel a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás Szombathelyen, előre láthatólag csütörtök estig - közölte az MTI-vel a távhőszolgáltatást végző cég sajtóreferense hétfőn.

Kocsis Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a gerincvezeték lyukadt ki, az érintett szakaszt pedig még a fűtési időszak vége előtt ki kell cserélni, mert a meghibásodás miatt a rendszerben olyan nagy mennyiségű a vízvesztés, hogy az a kazán üzembiztonságát veszélyezteti.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleménye azt tartalmazza, hogy a nagyméretű gerincvezeték-szakasz cseréjének ideje alatt a távhőszolgáltatást egy másik kazánról részben tudják majd biztosítani, de vannak területek, amelyek ellátása máshonnan nem megoldható.