Kínai rendőrök is járőrözhetnek majd Magyarországon4Fénykép© vg.hu

Kínai rendőrök is járőrözhetnek majd Magyarországon

, 7 hír, 2 oldalnézet

Közös járőrszolgálatot látnak el a magyar és kínai rendőrök – erről állapodott meg Pintér Sándor a kínai közbiztonsági miniszterrel február közepén. A Belügyminisztérium a Telexnek megerősítette, hogy „a két ország rendőrei a jövőben közösen láthatnak el járőrszolgálatot, ezzel is segítve a két ország állampolgárai és hatóságai közötti hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet”.

Az együttműködési megállapodás célja a BM szerinte a két ország idegenforgalmi területei biztonságának javítása a turisztikai csúcsidőszakokban, és általában a nagyobb tömegeket vonzó események alkalmával. A tárca azt is közölte, hogy hasonló megállapodások megkötése nem példa nélküli, "magyar rendőrök is segítik horvát kollegáik munkáját a horvát tengerparton a turisztikai főszezonban, osztrák rendőrök is láttak már el magyar kollegáikkal közös szolgálatot a Balatonnál”.

Az érintett városokat, a résztvevő rendőrök létszámát, a turisztikai csúcsidőszakokat és helyszíneket a végrehajtó szervek alakítják majd ki a szolgálatszervezési szempontok figyelembe vételével.