Kínosan keveset tudnak a franciák az Európai Parlamentről5Fénykép© vg.hu

Kínosan keveset tudnak a franciák az Európai Parlamentről

, 14 hír, 0 oldalnézet

A legjobb bajnokságokban is megesik, hogy egy futballistának a meccs lefújása után mutatják fel a piros lapot, arra viszont nemigen van példa, hogy valakit a kezdő sípszó előtt állítsanak ki. Az angol Graham Poll, aki komoly játékvezető volt – két vb-n is közreműködött, a Premier League-ben pedig tizennégy éven keresztül dirigált – mindenesetre bevallotta, hogy 2005-ben az ArsenalManchester United meccs előtt Patrick Vieirát és Roy Keane-t is ki kellett volna állítania, amikor a játékoskijáróban egymásnak ugrottak, de ezt a botránytól tartva nem merte megtenni.

A Manchester Unitedet nyolc éven keresztül szolgáló, egyébként kiváló játékos, BL-győztes Keane nem volt egyszerű eset, amit az ír középpályásnak Erling Haaland édesapjával, Alf-Inge Haalanddal történt afférja is jól mutat. 1997-ben, egy Leeds United–Manchester United meccsen Keane szalagszakadást szenvedett Haaland belépője nyomán, és nem felejtett.

2001-ben szándékosan térden rúgta az akkor már a Manchester Cityben játszó norvég védőt.

Akinek ez a sérülés kettétörte a pályafutását. Keane nem is titkolta, hogy a bosszúállás szándéka vezérelte, aminek az lett a következménye, hogy a három meccsre szóló eltiltásához és az 5000 fontos pénzbüntetéséhez hozzácsaptak még öt meccset és 150 ezer fontot.