Kivonták a Megyrina gyógyszert a forgalomból© 24.hu

Kivonták a Megyrina gyógyszert a forgalomból

, 5 hír, 2 oldalnézet

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a júniusi felfüggesztés után most ki is vonta a forgalomból az étvágyhozóként is használt Megyrina gyógyszert minőségi hiba miatt, írja a napi.hu az OGYÉI augusztus 4-ei határozata alapján.

A Vipharm S.A. által forgalmazott Megyrina 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió elnevezésű gyógyszerrel kapcsolatban a lengyel társhatóságtól - a hatóságok között működtetett gyorsriasztásos rendszeren keresztül - bejelentés érkezett az OGYÉI-be, amely szerint a laboratóriumi vizsgálatok során specifikáción túli eredményeket kaptak. A bejelentés alapján magyarországi tételek is érintettek lehetnek a minőségi hibával.

Az OGYÉI a kivizsgálás lezárásáig a gyógyszer forgalmazását júniusban felfüggesztette. A hatóság a forgalmazó által benyújtott adatok alapján megállapította, hogy az eltérés a magyarországi forgalomban lévő tételeket is érinti. A most kiadott határozat szerint a tételek nem felelnek meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, ezért az OGYÉI a tételek forgalomból kivonásáról döntött.