Las Vegas-i Nagydíj - Teltház lesz a hétvégén, ötmillió dollár a legdrágább belépő23Fénykép5Videó© nemzetisport.hu

Las Vegas-i Nagydíj - Teltház lesz a hétvégén, ötmillió dollár a legdrágább belépő

, 30 hír, 0 oldalnézet

Noha Max Verstappen rekordokat rekordokra halmaz 2023-ban, a Sao Paulóban szerzett idei tizenhetedik sikerével hosszú évtizedeken keresztül megdönthetetlennek tűnő csúcsot adott át a múltnak, amivel hivatalosan is az ő nevéhez fűződik a Formula–1 73 éves történetének legdominánsabb idénye.

A holland pilóta már a Katari Nagydíj sprintjén bebiztosította pályafutása harmadik világbajnoki címét, és a lendülete azóta sem hagyott alább, egy kivételével (Szingapúr) valamennyi versenyen diadalmaskodott, és az év utolsó előtti állomására is fő esélyesként érkezett meg. Bár a Red Bull-garázs túlsó oldalán Sergio Pérez teljesítménye meglehetősen hullámzó volt, az elmúlt nagydíjakon sikerült előrelépnie, és sorozatban megszerzett harmadik negyedik helyezésével sikerült 32 pontra növelnie az előnyét az egyéni vb-összetett második pozíciójáért vívott csatában.

Pérez akár már most hétvégén bebiztosíthatja a helyezését, így minden jel arra mutat, hogy a „vörös bikák” fennállásuk során először zárhatják az első két helyen az egyéni bajnokságot, amivel igazolnák, miért tartottak ki a mexikói mellett. A versenyzővel kapcsolatban ugyanis az év során számos olyan híresztelés látott napvilágot, hogy ülése a 2024 végéig érvényben lévő szerződése ellenére is veszélyben van, s többen tudni vélték, a második helytől függ a jövője.