Lázár János nem indul egyéni képviselőként 2026-ban3Fénykép© hirado.hu

Lázár János nem indul egyéni képviselőként 2026-ban

, 10 hír, 0 oldalnézet

„Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben.”

Döntését így indokolta: „Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom. Ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem leszek, de politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra”.

A miniszter azt is hozzátette, hogy szerinte Hódmezővásárhelyen gyökeres változásra van szükség.

Hódmezővásárhely ma a végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik. Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Ennek a megújulásnak én az elősegítője, nem pedig az akadálya leszek” – fogalmazott.