Lehullt a lepel Biga és Roy közös múltjáról: ezt mi sem gondoltuk volna – Exkluzív fotók és videó21Fénykép© infostart.hu

Lehullt a lepel Biga és Roy közös múltjáról: ezt mi sem gondoltuk volna – Exkluzív fotók és videó

, 32 hír, 4 oldalnézet

Ritkaság, hogy egy országból öt csapat is indul a csoportkörben, most a spanyolokat az Atlético Madrid, a Real Madrid, a Barcelona, a Sevilla és az Európa-liga-győztes Villarreal is képviseli. (Felvetődhet a kérdés: ez a maximum? Hiszen előfordulhatna, hogy egy ország első négy helyezettje automatikus induló, s további két csapat, ugyanabból a bajnokságból, BL- és Európa-liga-címvédőként jogot szerez ugyancsak az indulásra. Igen, de a versenykiírás szerint öt klub a maximum, a fentebb vázolt extrém esetben a bajnoki negyedik „csak” az Európa-ligában rajtolhat.)

Először a 2015–2016-os idényben indított egy ország öt csapatot, mégpedig Spanyolország. Utána 2017–2018-ban a Premier League-t is öt csapat képviselte. A mostani 32-es mezőny több mint fele, tizenhét gárda a négy legerősebb bajnokságot, az angolt, a spanyolt, a németet és az olaszt képviseli, egyébként az Ajax legutóbbi aranykorszaka, a kilencvenes évek közepe óta nem fordult elő, hogy a legnagyobb esélyesként jegyzett csapat nem ezekből a bajnokságokból kerül ki.

A Paris Saint-Germain – egyike a két francia indulónak – az egyedüli csapat, amelyik az előző két kiírás mindkét elődöntőjébe eljutott, de alkalmasint nem emiatt emelkedett az esélyesek közül első számú favorittá. Sokkal inkább a nyári erősítések, elsősorban Lionel Messi megszerzése, s persze, ne felejtsük, még olyan további játékosok is érkeztek, mint Asraf Hakimi, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarrumma, s az egyelőre sérült Sergio Ramos.