Lemond képviselői mandátumáról Tóbiás József3Fénykép© origo.hu

Lemond képviselői mandátumáról Tóbiás József

, 10 hír, oldalnézet

Nem marad az MSZP országgyűlési képviselője Tóbiás József, aki 2018 ősszel családjával Tenerifére költözött, mert kisfiának olyan légúti betegsége van, ami miatt pollenektől és más allergénektől mentes helyen tanácsos élnie az orvosok szerint.

"A gyerekeimért mindent megteszek, ezért költöztünk ki Tenerifére" - mondta a politikus, aki a Kanári-szigetek és Budapest között ingázott, két-háromhetente jött haza. "Minden olyan ülésen ott vagyok, ahol szükséges" - mondta ezzel kapcsolatban. A helyzet a párton belül is okozott feszültségeket, és amikor idén nyáron napvilágra került a helyzet, Tóth Bertalan pártelnök ultimátumot adott.

Most a Facebook-oldalán egy bejegyzésben erősítette meg a híreket, hogy Tóbiás József visszaadja mandátumát. "Képviselőtársam ma arról tájékoztatott, hogy gyermeke teljes gyógyulásának érdekében további időt kell külföldön tölteniük, és mivel számára kisfia egészsége mindennél fontosabb, így november elsejével lemond a képviselői mandátumáról. A döntését megértem és tiszteletben tartom. Szívből kívánok kisfiának mielőbbi gyógyulást magam és a képviselőtársaim nevében".