Lemondott Szabó Gábor a Jobbik-Konzervatívok választmányi elnöke6Fénykép© magyarnarancs.hu

Lemondott Szabó Gábor a Jobbik-Konzervatívok választmányi elnöke

, 7 hír, 0 oldalnézet

Szabó Gábor távozik a Jobbik választmányi elnöki tisztségéből – olvasható az ellenzéki pártnak a Népszavához is eljuttatott közleményéből. A Gyöngyösi Márton által jegyzett, személyes hangvételű dokumentumban a pártelnök nem kertelt a kettejük közötti ellentétekről: „ Mivel meglehetősen eltérően ítéljük meg a Jobbik elmúlt egy évben véghez vitt politikáját és annak sikerességét, valamint az előttünk álló önkormányzati választáson történő megmérettetésének módját is, így arra kértem Szabó Gábort, hogy mondjon le a Jobbik-Konzervatívok Országos Választmányának elnökségéről”.

Gyöngyösi szerint Szabó „politikai közösségünk érdekeit szem előtt tartva”, kérését elfogadva augusztus 24-i hatállyal távozik az Országos Választmány éléről. „Ezúton is szeretném megköszönni Szabó Gábornak a bölcs és önzetlen, a jobbikos közösség tagjához méltó döntését, amellyel saját elképzelésein felülemelkedve közösségünk stabilitását tette az első helyre. Tapasztalataira a Jobbik-Konzervatívok közössége természetesen továbbra is számítani fog” – fogalmazott a pártelnök a lényegében általa kirúgott, így pozíció nélkül maradt politikust dicsérve.

Lapunk még 2020 februárjában ban számolt be arról, hogy az ellenzéki párt alapító tagjának számító Szabó Gábort Jakab Péter akkor Jobbik elnök „űzte el” előbb a pártigazgatói, majd a Jobbik pártalapítványának kuratóriumi elnöki székéből. Előbbi tisztséget 16 éven át töltötte be, de minkettőből ugyancsak „önként” távozott.