Lionel Messi hatodszor is aranylabdás10Fénykép1Videó© origo.hu

Lionel Messi hatodszor is aranylabdás

, 16 hír, 2 oldalnézet

Hétfő este Párizsban hatvannegyedik alkalommal adják át a labdarúgás történetének legrangosabb egyéni trófeájának számító Aranylabdát. Érdekesség, hogy a tavalyi első Luka Modric a harmincfős, szűkített listára sem került fel, igaz, a 2019-ben nyújtott teljesítménye alapján esélye sem lett volna a címvédésre.

A szakértők és a szurkolók egyöntetű véleménye szerint Lionel Messi és a FIFA Év játékosának választott Virgil van Dijk a legnagyobb esélyes, esetleg Cristiano Ronaldo lehet még befutó. Messi az előző idényben bajnok volt a Barcelonával, 36 góllal spanyol gólkirály és európai aranycipős lett, a holland védő pedig kulcsszerepet játszott a Liverpool Bajnokok Ligája-győzelmében. Kérdés, az újságíróknál melyik nyomott többet a latban; a Nemzeti Sport részéről a labdarúgórovat vezetője, Vincze András szavazott.

A katalán sportlap kedden címlapon hozta a hírt, amit aligha kockáztatna meg, ha nem lennének megbízható forrásai. Márpedig a lap úgy tudja, hogy a France Football munkatársai a napokban Barcelonában jártak, hogy fényképeket és interjút készítsenek a 32 éves támadóval a lap kedden megjelenő számához.