Ma várhatóan újabb 14 túszt enged szabadon a Hamász4Fénykép© nepszava.hu

Ma várhatóan újabb 14 túszt enged szabadon a Hamász

, 6 hír, oldalnézet

Jó fizikai állapotban vannak a Hamász által 49 nap után, tegnap szabadon engedett izraeli polgárok. A gázai Khan Júniszból a rafahi határátkelőn át – ahol rövid orvosi vizsgálatnak vetették őket alá – a Vöröskereszt Tel Aviv melletti kórházakba szállította őket, ahol már találkoztak is a családtagjaikkal –számol be róla a Euronews.

A Hamász vállalta, hogy az Izraellel kötött tűzszünet négy napja alatt mintegy 50 túszt enged szabadon – mindannyian gyerekek, anyák és más nők. A felek megállapodtak abban, hogy a terrorszervezet végül többeket is szabadon enged, cserébe a tűzszünet meghosszabbításáért, továbbra is 1/3 arányban.

Lapjelentések szerint Izrael megkapta a szombaton szabadon bocsátandó túszok listáját. Ismét 14 emberről van szó, a családjaikat már értesítették – jelentette a Ynet izraeli hírportál Benjamin Netanjahu miniszterelnök hivatalára hivatkozva. Izraeli tisztviselők megerősítették, hogy a 14 izraeli túsz közül nyolc gyerek (pénteken négy gyerek volt a szabadon engedett túszok között).