Maradt a csapatban tartalék: támadásban, védekezésben és bennem is© nemzetisport.hu

Maradt a csapatban tartalék: támadásban, védekezésben és bennem is

, 5 hír, oldalnézet

Van itt minden bőségesen. Férfikézilabda-, vízilabda és short track Európa-bajnokság, utóbbi kettő ráadásul itthon, Budapesten és Debrecenben; hosszabb szünet után folytatódik a Bajnokok Ligája a női kézilabdázóknál; Melbourne-ben magyar teniszezőkkel zajlik az Australian Open; Portugáliában pedig az asztaliteniszezők álltak asztalhoz az olimpiai részvételért, a magyar hölgyek sikerrel is jártak.

Ebben a nagy eseménydömpingben sokaknak talán fel sem tűnik, hogy ma történik még valami: elkezdődik a labdarúgó NB I tavaszi idénye. Szokatlanul korán, már január végén, szemben a régi gyakorlattal, amikor február utolsó vagy március első hétvégéjén került sor az esztendő első fordulójára. Most rövidebb a szünet, ami érthető, hiszen mi másért tette volna kötelezővé az MLSZ a fűthető pályák megépítését, ha nem akarná már télen is játszatni a csapatokat.

A szakma rengeteget emlegette ennek a fontosságát, emlékezhetünk három hónapos szünetekre is, ami nonszensz, gátja a fejlődésnek, arról nem is szólva, hogy a csapatok hosszú időre eltűnnek a fogyasztók, azaz a szurkolók szeme elől, ami az üzletnek sem tesz jót. Azt most ne firtassuk, hogy a magyar futball mennyire üzlet, maradjunk annál, hogy a megszokottnál jóval rövidebb lett a felkészülés időszaka, és ma már mindenki éles meccsen szoríthat a kedvencei sikeréért.