Marozsán nem bírt az első kiemelttel az Ausztrál Open bemelegítésén© hirado.hu

Marozsán nem bírt az első kiemelttel az Ausztrál Open bemelegítésén

, 5 hír, 0 oldalnézet

Úgy vágtunk neki az új esztendőnek, hogy férfi-vízilabdaválogatottunk már kijutott a párizsi olimpiára, és további négy csapatunk – férfi és női kézilabda-, női vízilabda-, valamint női kosárlabda-válogatott – még versenyben van, méghozzá jó eséllyel, a részvételért. Ez azért nagy szó, mert a játékok története során hazánk még sohasem képviselte magát öt „labdás” csapattal az olimpián.

Elsőként a női pólósok követhették volna a férfiakat, de a jelenleg is zajló Eb-n kudarcot vallottak. A csoportkörben mindkét rangadójukat elvesztették (Görögország és Hollandia ellen), azt ne tekintsük érdemnek, hogy Horvátországot, majd a nyolc közé jutásért Csehországot is simán legyőzték.

Kvótát úgy szerezhettek volna, ha csak a már olimpiai résztvevő Hollandia és Spanyolország végez előttük. Sajnos azonban már a legjobbaktól leszakadozó olaszokkal is meggyűlt a bajuk, és a negyeddöntőben 12–11-re kikaptak tőlük. Úgy, hogy erős bírói támogatást élveztek, ám a kulcsjátékosok közül Gurisatti sérülés miatt nem játszhatott, Keszthelyi, Szilágyi és a kapuban Magyari pedig betlizett.