Meghalt a volt Kijev megyei kormányzóhelyettes2Fénykép© origo.hu

Meghalt a volt Kijev megyei kormányzóhelyettes

, 10 hír, oldalnézet

Belehalt vasárnap az új koronavírus által okozott betegségbe (COVID-19) Oleh Miscsenko, volt Kijev megyei kormányzóhelyettes, aki 2016 decemberétől 2017 augusztusáig töltötte be a tisztséget - közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál. Ukrajnában eddig 9 ember halt meg a járványban. Szlovákiában és Lengyelországban is nőtt a fertőzöttek száma vasárnap. Ez utóbbi országban eddig húszan haltak bele a betegségbe.

Viktor Ljasko ukrán egészségügyiminiszter-helyettes, országos tisztifőorvos vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy mostantól az enyhébb tüneteket mutató betegeket nem kórházakban kezelik, hanem csak a közepesen, illetve nagyon súlyos állapotú betegeket.Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap videókonfrencia keretén belül értekezett a kormány néhány tagjával és a rendvédelmi szervek vezetőivel - tájékoztatott közleményében az elnöki hivatal.

Az államfő hangsúlyozta, hogy meg kell oldani, hogy minden gyógyszertárban legyen elérhető áron védőmaszk.Kiemelten fontosnak nevezte az egészségügyi dolgozók, a nemzeti gárda és a katonák egészségének védelmét.