Megszületett az elsőfokú ítélet a Malév-ügyben4Fénykép© portfolio.hu

Megszületett az elsőfokú ítélet a Malév-ügyben

, 6 hír, 0 oldalnézet

A Fővárosi Törvényszék a tárgyalások eredményeként kihirdetett ítéletében a volt igazgatósági elnököt - mint felbujtót -, valamint a valótlan teljesítési igazolásokat is kiállító volt ügyvezető igazgatót, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettében, valamint pénzmosás bűntettében bűnösnek mondta ki, és mindkét vádlottat 2 év börtönbüntetésre, valamint 1.000.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását mindkét vádlott esetében 4 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a vádlottakat 5 évre eltiltotta attól, hogy gazdasági társaság vezető tisztségviselői legyenek. Harmadik vádlott-társukat a bíróság a vád alól bizonyítottság hiányában felmentette – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint az ügy egyik vádlottja, a MALÉV Zrt. egykori igazgatósági elnökeként, a vagyonkezelői kötelességeire vonatkozó szabályokat megszegve, arra utasította vádlott-társait, a MALÉV Zrt. két akkori vezérigazgatóját, hogy egy, az érdekeltségébe tartozó céggel tanácsadói szerződéseket kössenek.