Megvan, ki lesz az SZFE új rektora3Fénykép© index.hu

Megvan, ki lesz az SZFE új rektora

, 4 hír, 3 oldalnézet

Az SZFE új rektora, Sepsi Enikő lett, aki a Károli Gáspár Református Egyetem egyetemi tanára, és a Benda Kálmán Bölcsészt- és Társadalomtudományi Szakkollégium alapító igazgatója – tudta meg a HVG. Szakterületei közé tartozik a modern és kortárs francia, valamint a magyar költészet, a színháztudomány, fordítástudomány és a vallástudomány is.

Ahogy arról korábban írtunk, egészségügyi okokból mondott le Rátóti Zoltán még áprilisban. Ennek következtében írták ki a pályázatot június 6-án, 30 napos határidővel. Ez a pályázat július 24-én újra megjelent és hétfőn találták meg a pozíció új tulajdonosát, Sepsi Enikőt.

Nem ez az egyetlen újdonság ami az egyetem életében történik. Még júliusban írtunk róla, hogy Szarka Gábor, az SZFE kancellárja is távozott az intézménytől. Ő volt az a személy, aki levezényelte az egyetem teljes átalakítását. Ennek korábban nem lehetett tudni az okát, viszont Kenesei István nyelvészprofesszor most magyarázatot adott erre a kérdésre: A korábbi kiírásra Sepsi szintén beadta a pályázatát, amelyben azt írta, helyreállítaná a rektor hagyományos szerepét, ami a kancellár jogköreinek leépítését is jelenti.