Menczer Tamás: Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem2Fénykép© origo.hu

Menczer Tamás: Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem

, 6 hír, 0 oldalnézet

Ukrajnában az európai vezetők katonák küldéséről beszélnek, a NATO, a világ legerősebb katonai szövetsége pedig "óriási lépésekkel" halad a konfliktus felé - fogalmazott. Most azon dolgoznak, hogyan tudja a NATO koordinálni az ukrán katonák kiképzését, a fegyverszállítást, és emögé százmilliárd dollárt akarnak tenni. Vajon mi lesz a következő lépés? - tette fel a kérdést a kormánypárti politikus.

Jelezte: a Közel-Keleten eddig Izrael a terror ellen vív háborút. A magyar álláspont a kezdettől az volt, el kell kerülni, hogy egy másik ország belekerüljön a konfliktusba, mert egy államközi háború nagy veszélyekkel jár.

Az ukrajnai és a közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború - mutatott rá a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, hangsúlyozva, hogy ezért van szükség békepárti politikusokra és vezetőkre. Ezért is kérte a Fidesz és a KDNP támogatását a június 9-ei választásokon, mert mint mondta: a kormány és a kormánypártok a béke pártján állnak.