Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért2Fénykép© hirado.hu

Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

, 7 hír, 0 oldalnézet

A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében - erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

A Mentőöv programot a két évvel ezelőtti, 24 balatoni áldozatot követelő nyár után indították el tavaly a balatoni vízirendészet szakmai útmutatásával a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) támogatásával és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) vezetésével, hogy a Balaton Európa legbiztonságosabb tava maradjon.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a vízi baleseteket gyakran információ- és önismeret hiány, felkészületlenség, vagy emberi felelőtlenség okozza, így a hatékony megelőzésben a kommunikációs eszközök komoly szerepet játszhatnak. Ezeknek a módszereknek, eszközöknek fejlesztésére, kidolgozására és megvalósítására vállalkozott a BFT által létrehozott Mentőöv munkacsoport.