Michael Schumacher nem ezt érdemelte6Fénykép1Videó© hvg.hu

Michael Schumacher nem ezt érdemelte

, 11 hír, 0 oldalnézet

Ha valaki nem olvasta a híreket 2013 decemberében Michael Schumacher majdnem fatális síbalesetéről, majd az azóta nagyon szűkszavűan csepegtetett információkat az állapotáról, akkor a róla készült dokumentumfilmből könnyen azt hihetné, hogy a hétszeres világbajnok már évekkel ezelőtt meghalt. A Netflix most bemutatott Schumacher című dokumentumfilmjében szinte mindenki múlt időben beszél róla, az pedig, hogy a felesége, Corinna Schumacher kijelenti, hogy

a tájékozatlan nézőnek bármit jelenthet. A tájékozott néző pedig részben nyilván azért ül le megnézni a filmet, mert ez az egyik nagyon kivételes alkalom, hogy bármit is megtudjon Michael Schumacher elmúlt hét-nyolc évéről a legilletékesebbektől: a családtagjaitól. Corinna Schumacher megszólalásának tehát súlya van, az azonban, hogy az ő szempontjai a filmre is ránehezednek, azt eredményezi, hogy a Schumacher kicsit olyan lett, mint egy családi emlékalbum. Pedig lehetett volna belemenős dokumentumfilm is.

Az első képkockáknál azt érezhetjük, hogy az alkotók Asif Kapadia zseniális Senna-dokumentumfilmjét tekintették zsinórmértéknek, az ott felbukkanó megoldással nyitnak: egy monacói kör alá keverik Schumacher ars poeticának is beillő eszmefuttatását.