Microsoft-botrány: konkrétan megnevezte az érintetteket az amerikai hatóság© 24.hu

Microsoft-botrány: konkrétan megnevezte az érintetteket az amerikai hatóság

, 7 hír, 6 oldalnézet

Nyilvánosságra hozta jelentését a Microsoft Magyarországot is érintő korrupciós ügye kapcsán a az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet  (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) – szúrta ki a Napi.hu. A jelentésben az amerikai igazságügyi minisztérium Microsofttal kötött peren kívüli megállapodásával szemben meg is neveznek érintett magyar állami szervezeteket:

Ahogy az amerikai igazságügyi minisztérium iratából már tudni lehetett, a Microsoft Magyarország egyes alkalmazottai több, folyamatban lévő vagy küszöbön álló állami megrendelés esetében árcsökkentést kértek a központtól szoftverlicencek értékesítéséhez – azt állították, az üzleteket csak akkor lehet nyélbe ütni, ha a Microsoft enged az árból.

Aztán a licenceket a MS Magyarország alkalmazottaival együttműködő viszonteladók nem a csökkentett áron adták el az állami intézményeknek, a különbözetet (a kiügyeskedett árrés 30-40 százalék volt) legalábbis részben „korrupciós célokra” (magyarán: vesztegetésre) használták fel.