Milák Kristóf eltűnt a világ elől, az úszókapitány szerint katasztrofális lehet az állapota2Fénykép© nemzetisport.hu

Milák Kristóf eltűnt a világ elől, az úszókapitány szerint katasztrofális lehet az állapota

, 4 hír, oldalnézet

„Az alapállapotom a Milák-ügyben az értetlenség. Nem tudom, mi történik vele, s nemcsak én, mások sem. Mert valamit csinálnia kell, ha nem úszik. Valaminek jelenleg fontosabbnak kell lennie az életében, mint az úszás" – mondta Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a Sportrádiónak.

Arra a kérdésre, hogy hol tart az olimpiai bajnok felkészülése, Sós azt mondta: „Sehol, nem végzett érdemi munkát hónapok óta. Kristóf korábban azt mondta, úgy gondolja, ha januártól elkezdi a kemény munkát, akkor még meglehet minden, amit szeretnénk, úgyhogy most várjuk a január elejét”.

Az úszókapitány szerint viszont már kevés az idő a jövő nyári párizsi olimpiáig. Mint mondta, ha Milák „vissza is tér, már biztos, hogy Párizs nem lesz olyan, mint lehetett volna, hiszen azt, amit úszhatott volna, ha szeptemberben beleáll a munkába, biztos nem tudja produkálni az olimpián. Más kérdés, hogy ha egy ilyen istenadta tehetség tényleg elkezd dolgozni januárban, és onnantól ezt teszi egészen az olimpiáig, akár még nyerhet is, ám ez messze nem az lesz, mint lehetett volna” - tette hozzá.