Mosolyogva ment a bíróságra a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi3Fénykép© blikk.hu

Mosolyogva ment a bíróságra a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi

, 8 hír, 0 oldalnézet

Megkezdődött a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfi pere hétfő reggel a Fővárosi Törvényszéken. Az előkészítő ülésen ismertették a vádat, amely szerint a 36 éves áldozatra 2013. szeptember 25-én támadt rá a középkorú férfi a XXIII. kerület Szigetdűlő középső részén, a bicikliúton.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit aljas indokból elkövetett emberöléssel, szexuális erőszakkal és kifosztással vádolja, amelyért akár életfogytiglan is kiszabható. A rendőrség évekig eredménytelenül nyomozott, majd 2018 őszén sikerült DNS-vizsgálatokkal azonosítani a jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilvesztert, akinek a bv-intézetben letétbe helyezett tárgyai között az áldozat mobiltelefonját is megtalálták.

Személyi körülményeiről annyi derült ki, hogy szakmunkás végzettsége van, többször volt büntetve lopás és garázdaság miatt. Lichy József, a vádlott védője az előkészítő ülés után újságíróknak azt mondta: az orvosszakértői vélemények között ellentmondások lehetnek, és a DNS nyomok rögzítése is vet fel kérdéseket. Hozzátette: