Nagy-Britannia még kap egy uniós kötelezettségszegési eljárást a nyakába© hirado.hu

Nagy-Britannia még kap egy uniós kötelezettségszegési eljárást a nyakába

, 8 hír, 2 oldalnézet

Az Európai Bizottság felszólító levél elküldésével kötelezettségszegési eljárást indít Nagy-Britannia ellen, mert még mindig nem jelölte meg az új uniós bizottságba szánt biztosjelöltjét - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Mint arról beszámoltunk, a Brexit elhalasztásának egyik feltétele az volt, hogy a briteknek is jelölniük kell valakit az Európai Bizottságba, ez azonban még mindig nem történt meg, az Egyesült Királyság pedig Ursula von der Leyen megválasztott európai bizottsági elnök egy korábbi levelére válaszul szerdán azt írta, nincsen abban a helyzetben, hogy javaslatot tegyen új biztosjelölt személyére a közelgő, december 12-re kiírt előrehozott parlamenti választásokra való tekintettel.

Az uniós bizottság elemezte a brit válaszlevelet, és arra jutottak, hogy ezzel az Egyesült Királyság megsértette a szerződésekben foglalt kötelezettségeit. Most egy november 22-i határidőt szabtak az elmaradás orvoslására, mert a következő Európai Bizottságnak minél előbb hivatalba kell lépnie, de brit biztos szerint ez nem történhet meg.