Navalnijéhoz hasonlította saját bírósági ügyét Fekete-Győr András - videó© index.hu

Navalnijéhoz hasonlította saját bírósági ügyét Fekete-Győr András - videó

, 4 hír, oldalnézet

Túl van az első tárgyaláson Fekete-Győr András – erről maga a Momentum elnöke beszélt Facebook-oldalán. A politikus emlékeztetett, hogy hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emelt ellene az ügyészség, amiért a 2018-as tüntetéssorozat egyik demonstrációján lila füstgránátot ejtett két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába. Fekete-Győr Andrásra az ügyészség másfél év börtönbüntetést kért három évre felfüggesztve,  ő pedig inkább tárgyalást akart, amelynek első napját szerdán tartották.

A politikus a bíróságon elmondta, hogy politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalja a felelősséget minden tettéért, de szerinte az ügyészség vádja nevetséges.

– fogalmazott a Momentum elnöke, aki szerint a hatalom szereti vegzálni a momentumosokat, mert mint sorolta küldtek már gyámügyet az ifjúsági szervezetük aktivistájára, aki jachtparkolót festett fel a külügyminisztérium elé, rabosítottak momentumost Facebook-kommentelésért, legutóbb pedig Szemző Áront egy zebra felfestéséért.