Nem jelent meg a bíróságon a karinthys tanárokat kirúgó tankerületi vezető5Fénykép© magyarnarancs.hu

Nem jelent meg a bíróságon a karinthys tanárokat kirúgó tankerületi vezető

, 6 hír, 0 oldalnézet

Múlt héten nagy port kavart a Kölcseyből kirúgott tanárok munkaügyi peréről szóló tudósításunk. A folytatásra nem kellett sokat várni, Palya Tamásék után ma a Karinthy Frigyes Gimnáziumból kirúgott tanárokat és a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét, Rábel Krisztinát idézték be a bíróságra.

8:30-ra hirdették meg Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumán a Karinthy Frigyes Gimnáziumból elbocsátott pedagógusok perfelvételi tárgyalásának negyedik fordulóját. A jogi vita amiatt indult el, mert a tanárok szerint aránytalan és eltúlzott volt az a jogkövetkezmény, amit a tankerület alkalmazott velük szemben azért, mert a polgári engedetlenség eszközével tiltakoznak.

Mint arról korábban beszámoltunk, az első, március végi tárgyaláson a bírónő felkínálta az egyezség lehetőségét, a tanárok ügyvédje, Sziklai Tamás pedig ismertetett egy ajánlatot, ami úgy szólt, hogy ha azonnali hatállyal visszahelyezik a tanárokat a pozíciójukba, kifizetnek nekik fejenként 1 millió forintot, és az alperes kiad egy nyilatkozatot, amelyben elnézést kér, a kereseti kérelmet nem tartják fenn.