Németh Nándor a román csodagyereket is megelőzve vb-döntős 100 gyorson7Fénykép© nemzetisport.hu

Németh Nándor a román csodagyereket is megelőzve vb-döntős 100 gyorson

, 8 hír, oldalnézet

Magyar szempontból remekül indult a délutáni úszóprogram. Az első versenyszámban, a férfi 100 méteres gyorsúszóversenyben egyes pályán úszó Németh Nándor nagyszerű indítás után, őrületes tempóban, egyéni csúcsán hét századot javítva, 47.62-vel ért be, a világbajnok David Popovici-ot is megelőzve.

„Az nagy cél volt, hogy ne kelljen szétúszni, azt nem szerettem volna még egyszer. Ez most nagyon sima volt, egy nagyon jó százat kaptam el, remélem, holnap ugyanilyen jó lesz. Volt bennem bizonyítási vágy a gyengébb kétszáz után, ahol nagyon szerettem volna középdöntőt úszni, hiszen délután mindig jobban megy” – nyilatkozta az MTI-nek Németh. Megjegyezte, a döntőkben korábban mindig egy kicsit rontott az eredményén, ezen viszont csütörtökön mindenképpen változtatni szeretne.

Női 200 méteres gyorsúszásban megdőlt a legrégebb óta érvényben levő világcsúcs. Az ausztrál Mollie O'Callaghan 1:52.18 perces idővel adta át a múltnak az olasz Federica Pellegrini 2009-ben, Rómában, cáparuhában szerzett, 1:52.98-as rekordját.