Novák Katalin: mi, magyarok, nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk2Fénykép© origo.hu

Novák Katalin: mi, magyarok, nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk

, 5 hír, 0 oldalnézet

Köszöntőbeszédében Novák Katalin elmondta, éppen ezen a napon tartják férjével házassági évfordulójukat, mégpedig a huszonegyediket. „Mindenekelőtt édesanya vagyok, egy elhivatott feleség és anya. Emellett keresztény vagyok, amit semmi pénzért nem adnék fel. Tudom, hogy mindezek ma már szinte bűnt jelentenek bizonyos emberek számára, de én büszke vagyok erre“ - fogalmazott.

Novák Katalin a magyar karaktert ismertetve úgy fogalmazott, „mi, magyarok nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk.“ Személyes hitvallásáról szólva úgy fogalmazott, „ahol egyedül nem vagyok felcserélhető, az a családom.“ Ferenc pápa egy héttel ezelőtti látogatása pedig „felemelő pillanat volt, büszkék vagyunk Magyarországra, szeretére és a vendégszeretetére“ - mondta az Elnök-asszony. A rendezvény mottójára utalva pedig úgy üzent a jelenlévőknek, hogy „minél egységesebbek leszünk, annál erősebbekké válunk.“

„Ez az első Együtt erő vagyunk gálavacsora, reméljük, hogy tradíciót teremtünk a mottónk jegyében“ - fogalmazott Szánthó Miklós.