Nyár elején indul az Uber Taxi Budapesten5Fénykép© 168.hu

Nyár elején indul az Uber Taxi Budapesten

, 6 hír, 0 oldalnézet

Az Uber Taxi már nyár elején indul Budapesten a Főtaxival együttműködésben – erősítette meg  a Telexnek a taxis cég magyarországi részlegét képviselő kommunikációs ügynökség, hogy a Budapesti Közlekedési Központ után 2024. április 16-án a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól is zöld jelzést, azaz diszpécserszolgálati engedélyt kaptak. Az engedély birtokában az Uber csapatának most sofőröket kell toboroznia a platformra, amelyhez már napokon belül csatlakozhatnak.

A taxiscég engedélykérelmét februárban nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata. A Főtaxi nemrég belső levélben nyugtatta sofőrjeit, hogy az Uber visszatérésével csak még jobban járnak majd, mert szerintük ez nekik is több fuvart és bevételt jelent majd, ráadásul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál hivatalos taxiszállító partnerei továbbra is ők lesznek – írja a Népszava.

„A Főtaxi applikációt és szolgáltatását az Uber tervezett belépése nem érinti. A Főtaxi alkalmazása ugyanúgy fog működni, mint eddig, emellett lesz elérhető az Uber alkalmazás, amivel az Uber sofőrjeit lehet hívni, akik Uber Taxival szállítják az utasokat” – írta válaszában az Uber a Telexnek.