Nyomozás indult a jobbikos Szilágyi György élettársának megerőszakolási kísérlete ügyében© nepszava.hu

Nyomozás indult a jobbikos Szilágyi György élettársának megerőszakolási kísérlete ügyében

, 4 hír, 2 oldalnézet

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. május hó 11. napján nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt” - tájékoztatta a rendőrség a Telexet azzal kapcsolatban, indult-e nyomozás Szilágyi György élettársának ügyében, akit állítólag egy másik jobbikos politikus megpróbált megerőszakolni 2021. decemberében. A feljelentést eredetileg a Legfőbb Ügyészségen tették, onnan továbbították a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

Jakab Péter azóta is tagadja, hogy tudott volna az ügyről, Szilágyi György szerint azonban a Jobbik vezetése hazudik, mert mindenki pontosan tudta, mi történt, ő maga pedig közvetlenül az eset után Jakab Pétert is tájékoztatta.

Egyébként Jakab idő közben azzal vádolta meg Szilágyit a portálnak adott interjújában, hogy belsős leveleket szivárogtatott ki az exjobbikos Varga-Damm Andreának, így aztán kérdéses a jövője a pártban. Nem mintha Szilágyi Györgynek olyan nagy kedve lenne ezek után az élvonalban maradni, mint fogalmazott, sokakban csalódott, így végig kell gondolnia, akarja-e folytatni a közös munkát.