Nyomoznak a bácsszőlősi polgármester ellen, aki beköltözött az uniós pénzből felújított orvosi szolgálati lakásba3Fénykép© nepszava.hu

Nyomoznak a bácsszőlősi polgármester ellen, aki beköltözött az uniós pénzből felújított orvosi szolgálati lakásba

, 6 hír, 3 oldalnézet

Februárban még Hadházy Ákos független parlamenti képviselőnek arra a kérdésére, hogy miért éppen Bácsszőlős felújított orvosi szolgálati lakásában él, Szarvas Róbert fideszes polgármester igencsak ingerülten válaszolt: „bazmeg, valahol laknom kell” – válaszolta. Azóta azonban úgy néz ki, a településvezető mégiscsak meg tudja oldani a saját lakhatását máshogy is, és nem kell a helyi rendelővel együtt 45 millió forintos uniós támogatásból felújított szolgálati lakásban meghúznia magát. Az RTL Híradó úgy tudja, Szarvas visszaköltözött a neki eredetileg kijelölt önkormányzati lakásba.

Szarvas Róbert évek óta az egészségházban élt, mivel orvos nincs a határmenti faluban, rendelésre is csupán kétszer két órában jár át nyolc kilométerről. Korábban azzal indokolta döntését, hogy addigi lakásában rossz volt a kémény.

A híradó szerint a négyfős képviselőtestület ellenzéki tagjai eddig is úgy gondolták, hogy a fideszes vezető illegálisan lakott a szolgálati lakásban. Ezt többször jelezték is neki, hiába. „Természetesen le lettünk ócsárolva, hogy mi hülyék vagyunk, úgy sem tudunk ellene tenni semmit” – nyilatkozta Molnár Zsolt független képviselő.