Olimpiai kvótát szerzett Gulyás Michelle, bronzérmes a női öttusacsapat5Fénykép© index.hu

Olimpiai kvótát szerzett Gulyás Michelle, bronzérmes a női öttusacsapat

, 11 hír, 0 oldalnézet

Az EJ-n, amely ebben a sportágban Európa-bajnokság is egyben, a női – és majd a későbbi férfi döntőben is – nyolc olimpiai kvóta talált, illetve talál gazdára, azzal a megszorítással, hogy egy nemzetből nemenként csak egy versenyző juthatott, juthat kvalifikációhoz. Az már a keddi elődöntő után eldőlt, hogy a nőknél biztosan lesz magyar kvóta, mivel nyolc ország képviselői kerültek be a fináléba.

A kvalifikációt az öttusázók névre szólóan szerzik különböző versenyeken, illetve majd rangsor alapján, de ha egy országból nemenként kettőnél több kvóta jön össze, akkor az adott szövetség, végső soron pedig a nemzeti olimpiai bizottság dönt arról, melyik kettő indulhat Párizsban.

Szombatra elromlott az idő Krakkóban, de a déli lovaglásra elállt az eső, és úgy tűnt, a pálya sem ázott fel nagyon. A 18 finalistára tíz akadály leküzdése, a kettes ugrásokkal együtt 12 erőkifejtés várt. Többségüknek nem okozott komoly gondot a feladat teljesítése, a magyarok is jól szerepeltek, Barta hibátlanul, szintidőn belül ment végig (300 pont), Gulyás ugyancsak rontás nélkül, egy másodperces időtúllépéssel (299), Guzi lova ugyanakkor a 2-es akadálynál és a hetes első eleménél is lehúzta a rudat (286).

Mindenképpen a futáson múlt, elfogytam az utolsó körre
Gulyás Michelle,
Európa Játékok: olimpiai kvalifikációt szerzett Gulyás Michell…