Ónos eső miatt másodfokú riasztást adtak ki egy vármegyére3Fénykép© portfolio.hu

Ónos eső miatt másodfokú riasztást adtak ki egy vármegyére

, 6 hír, 0 oldalnézet

Tartós, többórás ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Veszprém vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután.

Az előrejelzés szerint délnyugat felől csapadékzóna érkezik, kezdetben esővel, majd a Dunántúli-középhegység térségében, főleg a Bakonyban nagyobb mennyiségű, 1-3 milliméter ónos eső is eshet. Este a Duna-kanyar, a budai hegyek, Nógrád, illetve Mátra térségében lehet számítani átmeneti ónos esőre. Estétől nyugat felől a csapadék halmazállapota egyre inkább havazásra vált, tartós havazás kezdődik a Dunántúlon.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról és az aktuális útviszonyokról. Arra is figyelmeztettek egyúttal, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot vagy használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.