Orán levelet írt a néppárti vizsgálóbizottságnak9Fénykép© 24.hu

Orán levelet írt a néppárti vizsgálóbizottságnak

, 16 hír, oldalnézet

Ahogy a múlt héten megírtuk, tovább csúszhat a Fidesz néppárti felfüggesztése után megalakult, a magyar kormánypártot vizsgáló bölcsek tanácsának korábban júniusra halasztott budapesti látogatása. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Gert Pöttering ne dolgozna: úgy tudjuk, nemrég levelet küldtek fideszes tárgyalópartnereiknek, amelyben főleg a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket tettek fel.

A csütörtöki Népszava cikke szerint Orbán Viktor személyesen is kommunikál a bölcsekkel: a lap birtokába jutott, Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárnak címzett levél szerint a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy miért kampányol a kormány az EU-val és az EPP ellen, azt válaszolta:

Arra, hogy szerinte mit jelent az illiberális demokrácia, úgy válaszolt: ő maga kereszténydemokrata, hisz a család alapvető fontosságában, és abban, hogy a magyar kultúra alapja a kereszténység, egyébként pedig migránsellenes. A lap szerint arra a kérdésre kitérő választ adott, amely azt firtatta, milyen más koalíciókat tudna elképzelni az EP-ben a Néppárton kívül.