Orbán Viktor élőben – Zárni kellett, hogy húsvétkor nyithassunk2Fénykép© hirado.hu

Orbán Viktor élőben – Zárni kellett, hogy húsvétkor nyithassunk

, 9 hír, 0 oldalnézet

A miniszterelnöki interjú hanganyagát hamarosan itt is meghallgathatja.

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, nem volt más választás, mint szigorítani.

A kormány ezt meghallgatta, és ennek fényében döntött – mondta Orbán Viktor. A kormányfő is fenntartással viseltetik azzal a véleménnyel kapcsolatban, hogy most zárni kell, hogy nyitni lehessen. Húsvéttól lehet nyitás – jegyezte meg.

Most a harmadik hullámban vagyunk, és ez erősebb lesz, mint a második hullám – mondta a kormányfő. A bölcsődéket egyelőre nem zárják be – tette hozzá. A szolgáltatásoknál, ami az élethez kell, annak mennie kell – emelte ki Orbán Viktor. Az étterem, kaszinó, szálloda, műszaki cikkeket árusító boltoknak be kell zárnia – tette hozzá a kormányfő. A virágboltok esetében március 8-án még nyitva lehetnek nőnapon.

A bértámogatást, amit korábban csak a turizmushoz kapcsoltunk, azt minden ágazatra kiterjesztjük. A katásoknak nem kell fizetniük erre az időszakra, az egész márciusi hónapra megkapják a bértámogatást és az adókedvezményeket – mondta Orbán Viktor. Most azzal van a baj, hogy mutáns vírusok érkeznek Magyarországra különleges üdülőhelyekről hazatérő emberek – tette hozzá. Ezeket a luxusvakációkat halasszák el, mert hazahozhatnak olyan vírusokat, amik másokat bajba sodorhatnak.