Orbán Viktor: Jó alkalom van arra, hogy a keresztény alapokon álló erők meghatározóvá váljanak az Európai Unióban5Fénykép© hirado.hu

Orbán Viktor: Jó alkalom van arra, hogy a keresztény alapokon álló erők meghatározóvá váljanak az Európai Unióban

, 6 hír, 0 oldalnézet

Közölte, a nemzetállamokban gondolkodó britek uniós kilépét követően a szuverenitás képviselete a Közép-Európaikra maradt. Majd hozzátette: lengyelek és magyarok szuverenitási ügyében mindig egyetértettek.

"Először érzem hosszú évtizedek után, hogy a szuverenista közép-európaiak nincsenek egyedül" - fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: forrongás és mozgolódás van a német gazdák körében, ahogy Franciaországban és Portugáliában is, továbbá pár hónap alatt meghatározóak lettek a nemzetközi konzervatív szuverenista erők Hollandiában is. Európa életjelet ad, védekezik és hallatja a hangját. "Régen nem láttam ilyen jó alkalmat arra, hogy a nemzeti konzervatív, szuverenista és keresztény alapokon álló erők az Európai Unióban meghatározóvá váljanak" - emelte ki.

Szavai szerint miután Ryszard Antoni Legutko felismerte a kommunizmus mintázatait a progresszív liberalizmusban, nem tartotta meg magának, hanem nyíltan beszélt arról.