Óriási győzelem Németország ellen, csoportelső Magyarország a kézilabda vb-n6Fénykép© origo.hu

Óriási győzelem Németország ellen, csoportelső Magyarország a kézilabda vb-n

, 9 hír, oldalnézet

A magyar férfi kézilabda-válogatott számára végre elkezdődött a világbajnokság. Erre hat napot kellett várni, mert a Zöld-foki-szigetek és Uruguay elleni mérkőzések legfeljebb edzésnek voltak jók. A németek elleni összecsapásnak komoly tétje volt: a győztes csapat csoportgyőztesként mehetett tovább a középdöntőbe, igaz, a vesztes is továbbjut ugyanoda. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy hány ponttal mehet Gulyás István csapata a következő körbe. Az esetleges döntetlen a németeknek kedvezett volna.

A középdöntőben majd a spanyol, a brazil és a lengyel válogatottal kell megmérkőzni, de ne szaladjunk ennyire előre, mert előttünk volt még a németek elleni összecsapás. A meccs előtt jó hírnek számított, hogy a magyar csapatból továbbra is mindenki negatív koronavírus-tesztet produkált.

Szita Zoltán elképesztő átlövésével indult a találkozó, fél perc elteltével vezetett Magyarország. A túloldalon Schiller hétméteresből egyenlített, a rossz híreket fokozta, hogy Bánhidit az első adandó alkalommal kiállították. 2-2 után Máthé Dominik újra a magyaroknak szerzett vezetést - 3-2 ide, az ellenfél rendre egyenlíteni tudott. 3-4 után Máthé Dominik hatalmas góllal szerezte meg a negyedik magyar találatot - nagyon vagányul játszott a magyar fiú.