Orosz és ukrán drónok is megsemmisültek – frissül© beol.hu

Orosz és ukrán drónok is megsemmisültek – frissül

, 4 hír, oldalnézet

Oroszország és Ukrajna is azt állította, hogy hétfőn lelőtték egymás drónjait a Fekete-tenger felett. Az orosz védelmi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazásban azt közölte, hogy légvédelmi egységei hat ukrán drónt fogtak el, amelyek „terrortámadást” próbáltak végrehajtani. Az ukrán légierő szóvivője, Ilja Jevlasz a nemzeti televíziónak azt mondta, hogy az ukrán erők lelőttek egy orosz „Forpost” drónt, amelyet Moszkva fegyvertárának egyik legkifinomultabb és legköltségesebb gépének minősített.

"Csak Ukrajnával a szövetségben számíthat valódi biztonságra Európa" - mondta az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij szerint az idei év kimagasló fontosságú lesz a katonai szervezet és Ukrajna kapcsolatában.

"Nyilvánvaló, hogy ebben a háborúban a drónok lesznek az egyik döntő tényező a győzelemhez, és ennek ukrán tényezőnek kell lennie, ukrán drónoknak, ukrán győzelemnek, ami azt jelenti, hogy egyre hatékonyabb ukrán drónokra van szükségünk" - mondta napi videójában Volodimir Zelenszkij. Az ukrán államfő szerint minden állami forrás és eszköz adott ahhoz, hogy a védelmi ipar a szükséges számban biztosítsa a harctéri igényekhez leginkább illeszkedő drónokat.