Összetörte Perez a Red Bullt, és talán a reményeit is31Fénykép© hirado.hu

Összetörte Perez a Red Bullt, és talán a reményeit is

, 45 hír, oldalnézet

Pocsékul indult a hungaroringes versenyhétvége Sergio Pereznek, a Red Bull versenyzőjének: már az első szabadedzés legelején összetörte az autóját. Vezetői hiba volt: a mexikói két kerékkel lehajtott az aszfaltról, rá a fűre, emiatt megpördült és a gumifalnak csapódott.

Perez számára különösen kellemetlen, ami történt, s akár a jövőjét is jelentősen befolyásolhatja. Noha remekül kezdte a szezont – az sem tűnt teljesen irreálisnak, hogy megelőzze a pontversenyben csapattársát, a kétszeres világbajnok Max Verstappent –, annak előrehaladtával egyre bizonytalanabbá vált. Ezt jól mutatja, hogy legutóbbi öt időmérő egyikén sem sikerült bejutnia a legjobb tíz közé. „Nem tudom elhinni” – mondta a csapatrádión közvetlenül a baleset után.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt nyilatkozta az eset után, hogy Perez egy kis hibát követett csak el, és hallotta a hangján, mennyire frusztrálta annak következménye. Az egyik népszerű Forma–1-es oldal, a WTF1 azonban már azt pedzegette, hogy a mexikói ezúttal tényleg kihúzta a gyufát.