Ötödik alkalommal rendezik meg a Nemes Nagy Ágnest bemutató irodalmi estet© sonline.hu

Ötödik alkalommal rendezik meg a Nemes Nagy Ágnest bemutató irodalmi estet

, 5 hír, 0 oldalnézet

Május 19-én 5. estjéhez érkezik a 100 éve született Nemes Nagy Ágnest bemutató irodalmi rendezvénysorozat. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum együttműködésében Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő születésének 100. évfordulójának a tiszteletére hozta létre az eseménysorozatot.

Viszonylagos öröklét – Nemes Nagy Ágnes 100 irodalmi beszélgető-sorozat a MOMkult partnerségében 2022 során minden hónapban várja a közönséget. Minden alkalommal egy-egy irodalmár, színművész vagy zenész mutatja be szakmai és személyes aspektusokból a Nemes Nagy Ágneshez fűződő kapcsolódását. A centenáriumi sorozatban helyet kapnak különféle műfajok, illetve témakörök, úgy mint a film, színház, gyerekirodalom, háború, szerelem és barátság, valamint mindezek elegye.

A sorozat 5. rendezvényére 2022. május 19-én, csütörtökön este 19 órakor kerül sor a MOMkult szabadtéri kertjében. A házigazda Juhász Anna irodalmár vendégei Schein Gábor irodalomtörténész, Molnár Piroska színművész, Rudolf Péter színművész és Járai Márk zenész, énekes lesznek.