Piros nyert, Babos kiesett12Fénykép© nemzetisport.hu

Piros nyert, Babos kiesett

, 17 hír, oldalnézet

Piros (127.) az olasz Andrea Pellegrinóval (157.) szállt szembe, akit szettveszteség nélkül megvert az eddigi két mérkőzésükön. Első találkozójukat éppen a tavalyi Australian Open-selejtezőben vívták, ráadásul szintén a második fordulóban, akkor az AO 2017-es junior bajnoka 6:2, 7:5-tel lépett tovább.

A harmadik összecsapáson az ellenfél – a magyar szövetség beszámolója alapján – agresszívan, stabilan uralta az első szettet. A brékhátrányból (1:3) még visszajött a magyar (3:3), majd a rövidítésben is felállt 1–5-ről, de 7–5-re elvesztette a tie-breaket. A második játszmától szinte egy másik Piros Zsombor kezdett teniszezni, és 6:2, 6:1-re hozta a következő kettő szettet.

A világranglistán 178. Babos első ellenfele a lett Darja Semenistaja (143.) volt, akivel még nem találkozott. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok magyar betegen érkezett a 15-ös pályára: köhögött, fújta az orrát, és nehezen kapott levegőt. A második szettben 1:2-nél ápolták is a pályán, megmérték a vérnyomását, és lassan javult a helyzet.