Polgár Judit kapta meg elsőként a FIDE Icon-díjat4Fénykép© nemzetisport.hu

Polgár Judit kapta meg elsőként a FIDE Icon-díjat

, 8 hír, 2 oldalnézet

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a magyar nagymester - aki a jelenleg zajló sakkolimpián szakkommentátorként van jelen az indiai Chennaiban - a 2019-es Európai Sakk Legenda-díj és a 2021-es World Chess Hall of Fame tagság után ezúttal a nemzetközi szövetség FIDE Icon-díját kapta meg. A most első ízben átadott díjat Polgár Judit pénteken este a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnökétől, Arkagyij Dvorkovicstól vehette át "Az év női személyisége a sakkban" című gálán. A FIDE Icon-díjjal a világszövetség Polgár Judit évtizedeken átívelő, milliókat inspiráló munkáját ismerte el.

Nagy megtiszteltetés, hogy elsőként vehettem át a FIDE Icon-díjat, mégpedig egy kivételes eseményen, a 44. Sakkolimpián, Indiában. Ez a díj több évtizedes sportolói pályafutásom, valamint a sakk népszerűsítése és a nők sakk orientációjának ösztönzése terén végzett munkám elismerése.

A munka folytatódik: napról napra sokat kell tennünk azért, hogy minél több lány tapasztalhassa meg a sakk szépségét, azt az élményt és tudást, amit ez az ősi játék nyújt.