Putyin reméli, két-három hónapnál hamarabb legyőzhetik a koronavírust3Fénykép© hirado.hu

Putyin reméli, két-három hónapnál hamarabb legyőzhetik a koronavírust

, 7 hír, 4 oldalnézet

Oroszország két-három hónapnál rövidebb idő alatt legyőzheti a koronavírust - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy csütörtöki moszkvai üzleti megbeszélésen, amelynek témája a COVID-19 negatív gazdasági következményeinek enyhítése volt.

Putyin meggyőződését fejezte ki, hogy a koronavírus terjedésének megállítása csak idő, valamint az állam, a társadalom és az üzleti világ együttműködési hatékonyságának kérdése. Egy felszólásra reagálva azt mondta: "a kolléga arra számít, hogy két-három hónap alatt leszámolunk a koronavírussal. Ez már nem egy rossz prognózis, mert néhány országban azt mondják, hogy nagyon hosszú lesz a háború ellene. De hogy mikor jövünk ki valójában ebből a helyzetből, mert biztos, hogy kijövünk belőle? Remélem, hogy még előbb is, mint Ön mondta".

Egy nappal korábban Putyin a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében - a létfontosságú ágazatok és szolgáltatások kivételévek - egyhetes fizetett szabadságot rendelt el az országban. Oroszország a külföldön rekedt állampolgárait szállító különgépek kivételével megszakította a légutasforgalmat a külvilággal.