Rajk László: Bízzanak meg inkább egy csókost. Nem fogok újra álnéven tervezni, mint a Kádár-rendszerben22Fénykép1Videó© magyarnarancs.hu

Rajk László: Bízzanak meg inkább egy csókost. Nem fogok újra álnéven tervezni, mint a Kádár-rendszerben

, 38 hír, oldalnézet

Rövid súlyos betegség után 2019. szeptember 11-én elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építész, az egykori demokratikus ellenzék egyik kiemelkedő tagja.

Rövid lefolyású, súlyos betegséget követően 2019. szeptember 11-én, életének 71. évében elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építész, díszlettervező, az egykori demokratikus ellenzék meghatározó tagja - adta hírül az építészfórum.hu.

A magyar építészet egyik legösszetettebb, nyughatatlan alakja volt, a történelembe született, és életének hét évtizede alatt sokat tett azért, hogy aktívan alakítsa is azt. A Konrád-féle társadalmi reformer kör tagjaként, szamizdatíróként és harcos ellenzékiként vált ismertté, majd a rendszerváltás követően politikusként, legendás és kedvelt látvány- és díszlettervezőként, és végül, de nem utolsósorban építészként folytatta pályafutását. Azon kevesek egyike volt, akik vállalták, hogy épületeikkel konfrontatív módon formálják a közízlést és a közgondolkodást.