Rakétaként érkezett a motoros az előzésben lévő autó mögé, szemből meg jött egy Suzuki - videó10Fénykép© origo.hu

Rakétaként érkezett a motoros az előzésben lévő autó mögé, szemből meg jött egy Suzuki - videó

, 11 hír, 0 oldalnézet

Nekem egyelőre nem jött be. Másnak viszont igen, hiszen elvitték a hét végén az ötös lottón minden idők legnagyobb nyereményét, több mint 6,5 milliárd forint talált gazdára. Én próbálkoztam egyrészt családi számokkal, másrészt pedig azzal, hogy csukott szemmel ikszelek. A hat szelvényen összesen csupán egy számot találtam el. Pedig gondolatban el is költöttem a pénzt: vettem lakást, nyaralót, újabb autót, befektetéseket terveztem, valamint adományoztam is volna.

Szerintem fel sem lehet fogni, hogy összességében mennyi is az a 6,5 milliárd forint. Viszont lehet viszonyítani. Békéscsaba ebben az évben négyszer ennyiből, 28,4 milliárd forintból gazdálkodik. Ebben benne van az, hogy fizetik a gáz-, áram-, víz- és egyéb közüzemi díjakat, hogy fizetést adnak a szakembereknek, hogy rendezvényeket szerveznek, hogy ilyen-olyan támogatásokat biztosítanak, illetve, hogy fejlesztenek. A beruházásokra nagyjából 8 milliárd forintot terveztek.

Idén 80 millió forintból újítanak fel járdákat szerte a városban, a számítások szerint ez összességében 3,5-4 kilométernyi szakasz rendbe tételét jelenti: vagyis egy méter nem töredezett, repedezett, hanem frissen aszfaltozott járda 20 ezer forintba kerül. Arról is szó volt, hogy parkolókra – elsősorban azok tervezésére, nem kiépítésére – 40 millió forintot tudnak fordítani; és hogy egy parkolóhely kivitelezési költsége mindennel együtt 1,5-2 millió forintba kerül.