Reális elvárás a legalább egy érem2Fénykép© sonline.hu

Reális elvárás a legalább egy érem

, 5 hír, oldalnézet

A vívás és a tekvandó alatt már azt hittük, sikerült kiismernünk a Tokiótól 30 km-re fekvő Csibában található Makuhari Rendezvényközpontot. A 210 ezer négyzetméteren elterülő, több csarnokból álló komplexum azonban kész labirintus. A birkózócsapatunk edzésére tartottunk, azonban sokáig csak ide-oda kanyarogtunk, egyik önkéntes a másikhoz irányított (bár a jó szándékuk elvitathatatlan, de gyakran azt sem tudják, mi az a helyszín, amely elé odaállították őket), míg végre megtaláltuk a tréninghelyszínre vezető hátsó ajtót – írja nemzetisport.hu.

A kötöttfogású különítmény már jókedvűen végezte a bemelegítést, ott volt a versenyzők mellett a kétszeres vb- és Eb-győztes Bácsi Péter is, aki a magyar szövetség szakmai igazgatója, de a mozdulatait és fizikai állapotát látva nem biztos, hogy a mai mezőnyben esélytelen lenne („Csak próbálom formában tartani magam” – jegyezte meg ugrókötelezés közben.)

Sike András, a kötöttfogású válogatott szakvezetője elmondta, mindenki jó formában van, elkerülték a csapatot a sérülések, és a körülményekre sem lehet panaszuk. A sportolói faluban levő szállás elég puritán, de a célnak megfelelő. Az olimpiai bajnok korábbi klasszis megemlítette, a versenyzőket szállító busz ajtaját az indulás után mindig leragasztják, ezzel akarják elejét venni a szervezők, hogy a hivatalos helyszíneken kívül máshol is kiszálljanak.