Rendkívüli sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely és a Mol vezérigazgatója - perceken belül kezdődik14Fénykép© portfolio.hu

Rendkívüli sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely és a Mol vezérigazgatója - perceken belül kezdődik

, 20 hír, 3 oldalnézet

A sajtótájékoztatót rendkívüliségét mi sem jelzi jobban, hogy ma este 22.30-ra hívták össze azt követően, hogy a Mol ma este közölte: nem szállít partnereinek üzemanyagot hétfőig, rendkívüli átmeneti intézkedéseket jelentettek be. Azt közölték: csak akkor tudják biztosítani az benzint és gázolajat, ha a partnerek maguk oldják meg a szállítást. Mint ismert, a benzinhelyzet finoman szólva is drámai: a kutak országszerte kifogytak a naftából, óriási sorok állnak mindenhol, már ahol üzemanyaghoz lehet még jutni.

Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón azt mondta: a hétfőn életbe lépett orosz kőolajszállítás tilalma és a szankciók ellen ugyan hiába harcolt az ország sikeresen, bekövetkezett, amitől tarotttunk: gond van az ország üzemanyagellátásával. A 480 forintos árat már nem tudjuk biztosítani, a benzinárstopot megszünteti a kormány.

Hernádi Zsolt szerint soha nem látott krízishelyzet alakult ki, a hetvenes évek óta nem látott sorok alakultak ki a kutaknál. Nem volt elérhető benzin vagy dízel, és nem az volt a kérdés, hogy hatósági áras vagy sem - tette hozzá.